flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти першого курсу Державного навчального закладу «Мукачівський центр ПТО» завітали до Мукачівського міськрайонного суду

11 березня 2024, 15:19

До Мукачівського міськрайонного суду завітали студенти першого курсу Державного навчального закладу «Мукачівський центр ПТО».

Супроводжували студентів викладач Тетяна КОСТРУБ, наставники групи: Іванна БОЙКО, Галина КАРПИНЕЦЬ.

Головний спеціаліст сектору управління персоналом Надія БАЛАЖИНЕЦЬ ознайомила юних гостей з особливостями роботи суду, інформаційного центру, канцелярії, архіву суду, секретарів та помічників суддів.

Студенти першого курсу Державного навчального закладу мали надзвичайну можливість зустрітися з суддею Оксаною Маргитич в рамках своєї освітньої програми. Під час зустрічі студенти отримали можливість задавати судді питання про її професійну діяльність, судові процедури та принципи правосуддя.

Суддя відповіла на їхні питання з великою увагою, надаючи студентам можливість поглибити своє розуміння судової системи та правових процедур.

Суддя Оксана МАРГИТИЧ  розповіла про загальні засади судочинства та судову систему, поділилася власним  досвідом роботи. Звернула особливу увагу учнів на кримінальну  та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання які призначаються за скоєння таких злочинів.

Загалом, екскурсія в суд надала студентам можливість краще зрозуміти особливості розгляду справ неповнолітніх та   підкреслити  важливість захисту їхніх прав та інтересів у правовій  системі.

 

                                                        Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду