flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Мукачівського міськрайонного суду завітали «Юні журналісти»

09 січня 2024, 15:09

До Мукачівського міськрайонного суду завітали  вихованці Мукачівського центру дитячої та юнацької творчості.

Супроводжувала школярів заслужений  журналіст України, керівник гуртка Ядвига БАЛОГА.

Зустріли і привітали гостей головний спеціаліст сектору управління персоналом Надія БАЛАЖИНЕЦЬ, головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ Ірина ЗАХАРОВА.

Школярів ознайомили з особливостями роботи суду, інформаційного центру, канцелярії, секретарів судових засідань та помічників суддів.

Помічник судді Катерина ЗАРЕВА розповіла юним гостям про специфіку роботи у суді, можливості саморозвитку та кар’єрного зросту. Також наголосила на основних завданнях суду  та розповіла про різновиди судових рішень та порядок їх ухвалення.

Суддя Оксана МАРГИТИЧ поділилася власним досвідом роботи, розповіла про загальні засади судочинства та судову систему. Звернула увагу учнів на кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання які призначаються за скоєння таких злочинів.

Допитливі вихованці гуртка «Юні журналісти» задавали безліч різноманітних питань, на які отримали обґрунтовані відповіді.

Обмін досвідом із підростаючим поколінням  – це важливий процес задля розвитку правничої справи.

Сподіваємось, що даний захід проведений у Мукачівському міськрайонному суді сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок прав і свобод людини.

 

                                      Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду