flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні у Мукачівському міськрайонному суді відбулася екскурсія для студентів 3-го курсу ВСП «Мукачівського фахового коледжу НУБіП України».

05 квітня 2023, 16:22

05 квітня 2023 року до Мукачівського міськрайонного суду завітали   студенти 3-го курсу ВСП « Мукачівського фахового коледжу НУБіП України». Супроводжували студентів, викладач з юридичних дисциплін Апшай М.М.  та завідувач відділу правознавства Соскіда С.Я.

Зустріла і привітала учнів у приміщенні суду  прес-секретар Захарова І.П., яка провела оглядову екскурсію приміщеннями суду, ознайомила учнів з завданями суду , з роботою суддів та працівників апарату суду.

В одному із залів суду, помічник судді Калич Оксана Іванівна розповіла студентам про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, а також ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та рухом документі, що надходять до суду, з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведення  у режимі відео конференції, тощо.

Суддя Гейруш Віктор Берталонович поділився власним досвідом роботи, розповів про загальні засади судочинства та судову систему України. Звернув увагу учнів на кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, а також покарання, які призначаються за скоєння таких злочинів. Учні виявились дуже допитливими, ставили безліч різноманітних  питань на які отримали обґрунтовані відповіді.

Сподіваємось, що даний захід проведений у Мукачівському міськрайонному суді сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури,  обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.

 

 

                                                                  Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду