flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Організованість і скерованість роботи архіву суду – складова успішної роботи суду загалом.

23 грудня 2022, 10:47

Незважаючи на напругу військового часу, працівники архіву Мукачівського міськрайонного суду працюють і продовжують збирати, описувати, зберігати і всебічно використовувати документи.

Одним із основних напрямків діяльності архіву суду є робота з ведення архівної справи, організованість і забезпечення зберігання документів, які надходять до архіву, прийом судових справ та інших документів суду . Працівники архівного підрозділу беруть участь у розробленні номенклатури справ, перевірці правильності формування та оформлення справ під час їх передавання до архіву. А також згідно із чинними правилами шифрують справи, систематизують і розміщують справи, ведуть їх облік, готують зведені описи справ постійного і тимчасового термінів зберігання. Судові справи , що надходять  до архіву суду, зберігаються за роками в порядку зростання номерів.

Основними завданнями працівників архівного відділу є контроль стану документів, їхнім своєчасним відновленням та дотримання у приміщеннях архіву умов, необхідних для забезпечення їхнього збереження.

Архівний відділ Мукачівського міськрайонного суду організовує свою роботу відповідно до повноважень, затверджених положенням про архівний підрозділ Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 07 липня 2012 року .У своїй діяльності архівний відділ також керується Правилами роботи архівних установ України затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 08.04.2013 № 656/5, Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях затвердженими наказом Міністрерства юстиції України 18.06.2015 №1000/5, Конституцією України, законами України, актами Президента України, іншими нормативними актами.

Попри всі перешкоди працівниками архіву суду, протягом 2022 року була проведена значна робота по впорядкуванню архіву, зокрема ,було підготовлено для погодження та погоджено ЕПК Мукачівського міськрайонного суду  акти про вилучення для знищення понад 3600 справ .

Не дивлячись  на  важкі , але важливі часи в нашій державі Архівний підрозділ  активно веде прийом громадян  та здійснює своєчасну видачу копій судових рішень, інших документів , які зберігаються в архіві суду , та судових справ для ознайомлення учасникам судового розгляду відповідно до встановленого головою суду графіку прийому громадян архівом суду.

Щорічно 24 грудня відзначають День працівників архівних установ - професійне свято України. На жаль, на 304-й день російсько-української війни у всіх архівістів України однакова історія – як зберегти все, що нам довірили народ та держава.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо прийти до перемоги! Зберігаємо  спокій. Віримо в ЗСУ. Разом до ПЕРЕМОГИ!

Все буде Україна!