flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мукачівський міськрайонний суд за 10 місяців направив учасникам судових процесів понад 17683 тисячі SMS – повісток

11 листопада 2022, 15:22

        Відповідно до процессуального законодавства України повідомлення про розгляд справи та про дату, час і місце проведення судового засідання може  здійснюватися судом з використанням засобів мобільного зв’язку шляхом надсилання SMS- повідомлення.

        SMS- повідомлення – це судові повістки про виклик до суду, які надсилаються судом учаснику судового процесу у вигляді SMS- повідомлення на його номер телефону, але лише після подання до суду заявки про намір отримувати судову повістку у електронному вигляді.

          Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу (а це може бути як позивач чи відповідач, так і свідок) слід подати до суду відповідну заявку. Її можна оформити в канцелярії суду чи самостійно роздрукувати з веб-сайту Мукачівського міськрайонного суду. : http://mkm.zk.court.gov.ua. В цій заявці потрібно вказати номер мобільного телефону, на який і буде надсилатися SMS-повістка.

         Таку заміну звичайним паперовим повісткам змогли оцінити і користувачі судових послуг Мукачівського міськрайонного суду, про що свідчить статистика. Так, в продовж січня-жовтня цього року на мобільні номери учасників процесу Мукачівський міськрайонний суд  направив 17683 тисячі SMS- повісток.

         У разі зміни номера мобільного телефону чи за наявності обставин, які перешкоджають отримання тексту судової повістки шляхом SMS- повідомлення,  учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику. І надалі повістки надсилатимуться в загальному порядку, тобто поштовим зв’язком або за новим номером телефону.

         Формування змісту тексту судової повістки, її облік та відправка у вигляді SMS- повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.

 

        

 

 

                                                                  Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду