flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала суду від 25.03.2024 р.

26 березня 2024, 15:16

Виклик в суд та повідомлення про судове рішення учасника справи місце проживання якого знаходиться на тимчасом оку повій території у відповідності до ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області викликає Долженков Юрій Леонідович у як: відповідач у судове засідання на 14:00 год. 23.04.24 р. Адреса суду:м. Мукачево вул. Літуна Андрія 13а

Наслідки неявки в судове засідання

Наслідки неявки в судове засідання особи, яка викликається, передбачені статтями 147, 148, 223, 372 Цивільного процесуального кодексу України.

У разі неявки в судове засідання особи, яка викликається, така особа зобов’язана повідомити суд про причини неявки.

 

Справа № 303/2702/24
2/303/454/24
 
УХВАЛА
25 березня 2024 року                                          м. Мукачево
Мукачівський  міськрайонний суд Закарпатської області у складі судді Полянчука Б.І., розглянувши позовну заяву Малахової Тетяни Леонідівни до Долженкова Юрія Леонідовича про стягнення аліментів,
ВСТАНОВИВ:
Малахова Т.Л. звернулась з позовом до Долженкова Ю.Л. про стягнення аліментів.
Позовна заява відповідає вимогам  ст. 175 ЦПК України, підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає, тому є всі підстави для відкриття провадження по справі.
Відповідно до ч.4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду:
1) малозначних справ;
2) справ, що виникають з трудових відносин;
3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд;
4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.
Відповідно до п.3 ч. 6 ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов’язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства).
Враховуючи вищезазначене, беручи до уваги заявлені позовні вимоги справа є малозначною, тому її можливо розглянути в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.
Керуючись ст.ст. 175, 187, 258-261, 274 ЦПК України, суд
УХВАЛИВ:
Відкрити провадження по цивільній справі за позовом Малахової Тетяни Леонідівни (місце проживання: ) до Долженкова Юрія Леонідовича (останнє відоме місце проживання: ) про  стягнення аліментів.
Розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.
Призначити справу до судового розгляду 23.04.2024 о 14 годині 00 хвилин в залі судових засідань Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області.
Роз`яснити відповідачу його право надіслати суду відзив на позов до якого повинні бути додані документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.
Надати позивачу п`ять днів для подання відповіді на відзив відповідача.
Надати відповідачу п`ять днів з часу отримання відповіді на відзив для подання заперечень на неї.
Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України: https://mkm.zk.court.gov.ua/sud0707/.
Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.
Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).
Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.
 
Суддя