flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала суду від 17.08.2023 року

18 серпня 2023, 15:03
Справа № 303/6840/13-ц
8/303/3/23
 
УХВАЛА
17 серпня 2023 року                                         м. Мукачево
Суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Полянчук Б.І., розглянувши заяву адвоката Гутника Андрія Жоржовича  про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за заявами  Товариства з обмеженою відповідальністю “Екостандарт-М” та Минди Василя Юрійовича про перегляд заочного рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 05 листопада 2013 року в зв’язку з нововиявленими обставинами по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» до Минди Юрія Васильовича, фізичної особи-підпиємця Минди Василя Юрійовича, треті особи – Чинадіївська селищна рада, Товариство з обмеженою відповідальністю «Екостандарт М» про стягнення заборгованості,  
ВСТАНОВИВ:
Товариство з обмеженою відповідальністю “Екостандарт-М” та Минда В.Ю. звернулися до суду із заявами про перегляд заочного рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 05 листопада 2013 року в зв’язку з нововиявленими обставинами по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» до Минда Ю.В., фізичної особи-підприємця Минда В.Ю., треті особи – Чинадіївська селищна рада, Товариства з обмеженою відповідальністю Тзов «Екостандарт М» про стягнення заборгованості.
16.08.2023 до суду надійшла заява представника  Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Гутника А.Ж. про участь у судовому засіданні, яке призначено на 31.08.2023 о 10 годині 00 хвилин в режимі відеоконференції.
Згідно з ч. 1, 7 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.
У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.
Судом встановлено, що клопотання адвоката Гутника А.Ж. подано відповідно до ст.212 ЦПК України, тому вважаю можливим провести розгляд справи за участю представника  Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Гутника А.Ж.  в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.
Керуючись ст.  212, 259-261 ЦПК України, 
УХВАЛИВ:
Клопотання представника  Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Гутника Андрія Жоржовича про участь у розгляді цивільної справи  за заявами  Товариства з обмеженою відповідальністю “Екостандарт-М” та Минди Василя Юрійовича про перегляд заочного рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 05 листопада 2013 року в зв’язку з нововиявленими обставинами по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» до Минди Юрія Васильовича, фізичної особи-підпиємця Минди Василя Юрійовича, треті особи – Чинадіївська селищна рада, Товариство з обмеженою відповідальністю «Екостандарт М» про стягнення заборгованості в режимі відео конференції - задовольнити.
Проводити розгляд цивільної справи за заявами  Товариства з обмеженою відповідальністю “Екостандарт-М” та Минди Василя Юрійовича про перегляд заочного рішення Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області від 05 листопада 2013 року в зв’язку з нововиявленими обставинами по цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» до Минди Юрія Васильовича, фізичної особи-підпиємця Минди Василя Юрійовича, треті особи – Чинадіївська селищна рада, Товариство з обмеженою відповідальністю «Екостандарт М» про стягнення заборгованості  в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю представника  Публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» Гутника Андрія Жоржовича.
Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо нестиме учасник справи, який подав відповідну заяву.
Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.
Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).
Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.
 
Суддя