flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала суду від 14.03.2023 р.

24 березня 2023, 11:07

Справа № 303/7266/22
2/303/1118/22

УХВАЛА


14 березня 2023 року м. Мукачево
Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області у складі судді Полянчука Б.І., при секретарі Ляпіній А.С., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом  Борисевич-Гоголь Марини Борисівни до Відділу державної виконавчої служби у місті Мукачеві Мукачівського району Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про звільнення майна з-під арешту,


ВСТАНОВИВ:


 Борисевич-Гоголь М.Б звернулась з позовом до Відділу державної виконавчої служби у місті Мукачеві Мукачівського району Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про звільнення майна з-під арешту.
14.03.2023 позивачка подала клопотання про залучення співвідповідача, в якому зазначила, що у зв’язку із нововиявленими обставинами просить залучити до участі по справі Федерацію професійних спілок України «Солідарність» у якості співвідповідача.
Позивачка у судове не засідання не з`явилася, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлена належним чином, подала заяву про вирішення клопотання про залучення співвідповідача без її участі.
Представник Відділу державної виконавчої служби у місті Мукачеві Мукачівського району Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) у судове не засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином.
З’ясувавши всі обставини справи та перевіривши їх доказами, суд приходить до висновку, що клопотання позивача про залучення співвідповідача підлягає задоволенню з наступних підстав.
Відповідно до ч.1, 2, 3 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.
Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.
Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.
Враховуючи вищезазначене, судом встановлено, що позивачка не знала та не могла знати до подання позову у справі про підставу залучення співвідповідача, тому її клопотання про залучення Федерації професійних спілок України «Солідарність» у якості співвідповідача необхідно задовольнити.
Керуючись ст.ст.51, 258-261, 353-355 ЦПК України, суд


УХВАЛИВ:


Клопотання позивачки про залучення співвідповідача - задовольнити.
Залучити до участі по цивільній справі за позовом Борисевич-Гоголь Марини Борисівни до Відділу державної виконавчої служби у місті Мукачеві Мукачівського району Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про звільнення майна з-під арешту, в якості співвідповідача – Федерацію професійних спілок України «Солідарність».
Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.
Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).
Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.
Суддя